Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роздрібний акциз є одним з сегментів наповнення місцевих бюджетів на Буковині

опубліковано 24 вересня 2020 о 09:00

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили,  що впродовж січня – серпня 2020 року бюджети місцевих громад Чернівецької області за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів в роздрібній торгівлі поповнились на 70,6 млн. грн. За серпень 2020 року суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів сплатили до бюджетів територіальних громад 11,2 млн.грн.

За інформацією підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області, впродовж січня – серпня 2020 року, надходження до місцевих бюджетів плати за ліцензії на роздрібну торгівлю підакцизними товарами склали понад 10 мільйонів.

Загалом на даний час на Буковині діють 2103 суб’єкти господарювання, переважно фізичних осіб-підприємців, які є власниками 4645 ліцензій на реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.   За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 59 ліцензій.

«Сьогодні  сплата акцизного податку з роздрібного продажу до місцевих бюджетів напряму може контролюватися керівниками територіальних громад, адже акцизний податок з роздрібної торгівлі суттєво впливає на збільшення надходжень до місцевого бюджету. Загалом активна громадянська позиція усіх членів територіальних громад краю має посприяти тому, щоб представники підприємництва, котрі здійснюють реалізацію підакцизних товарів, робили це на рівні високої податкової культури. Від цього у виграші будуть усі, адже до бюджету надходитимуть належні податкові надходження від продажу легальної якісної продукції», - акцентував начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій  області Віталій Шпак.