Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Банківські вклади буковинців додали до казни понад 16,1 млн. грн.

опубліковано 22 вересня 2020 о 09:57

Повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, з початку 2020 року банківські та інші фінансові установи регіону з нарахованих відсотків своїх вкладників сплатили до державного бюджету понад 16,1 мільйонів  гривень податку на доходи фізичних осіб.

У відомстві нагадують, що до пасивних доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, належать проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок. Доходи, у вигляді процентів на суми банківських депозитних рахунків, остаточно оподатковуються податковим агентом (банк або кредитна спілка) під час їх нарахування. Такі податкові агенти у формі №1ДФ відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів і загальну суму утриманого з них податку.

Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників залишаються конфіденційними.

Ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків.