Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухомість: податківці закликають буковинців терміново погасити борги з податку за нерухоме майно

опубліковано 21 вересня 2020 о 09:54

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що буковинці мають майже 27 мільйонів боргу перед місцевими бюджетами з податку на нерухоме майно , тобто не сплатили податок на розвиток тих громад де розміщена їхня нерухомість.

Податківці вкотре наголошують, що податок на нерухоме майно є винятково місцевим податком та  одним з джерел наповнення місцевих бюджетів і його несплата впливає на якість функціонування кожного села чи міста..

Згідно норм ПКУ громадяни які мають нерухомість, що перевищує розмір пільгової загальної площі, зобов’язані сплачувати податок щорічно до 29 серпня, у поточному році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг: тобто у 2020 році за 2019 рік.

Своєчасна сплата вкрай важливий процес, оскільки до боржників податківці застосовують заходи стягнення визначені нормами ПКУ. Зокрема, вимоги про сплату боргу скеровуються до органів державної виконавчої служби.

Якщо з невідомих причин буковинці - власники нерухомості не отримали  повідомлення - рішення про сплату податку на нерухомість чи дані вказані у ньому неточні то необхідно звертатися до ЦОПів податкової служби для уточнення даних.

 З адресами ЦОПів можна ознайомитись на офіційному порталі за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

 Також, інформацію щодо сум заборгованості можна отримати у відділі погашення боргу Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)545635 або в Електронному кабінеті в розділі «Стан розрахунків з бюджетом».