Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська ради при податковій службі тримає у полі зору впровадження податкових «новацій»

опубліковано 10 вересня 2020 о 13:04

Вчора, в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулось засідання Громадської ради. У порядку денному засідання обговорення основних напрямків протидії та виявленню корупції, а також заходів та їх ефективності щодо стягнення податкового боргу.

Відкриваючи засідання, голова Громадської ради Олександр Побережний відмітив ефективність роботи нового складу дорадчого органу. Також звернув увагу на важливості продовження конструктивного діалогу між громадськістю та податковими органами для розв’язання питань, які турбують бізнес та пошуку рішень у напрямі реформування податкового законодавства.

Начальник Головного управління ДПС області Віталій Шпак розповів про процес реорганізації у відомстві та про стан виконання завдань щодо надходження податкових платежів.

Зокрема відзначив, незважаючи на те, що частина бізнесу не провадила під час карантину діяльність та діяли «карантинні» пільги від початку року з Буковини в казну держави надійшло майже 3,5 мільярди гривень податків та майже 2, 2 мільярди ЄСВ.

До минулого року за надходженнями податків плюс 162 мільйони по сплаті ЄСВ 36 мільйонів.

Також керівник обласного відомства звернув увагу на напрямки роботи, зазначивши, що податківці сьогодні велику увагу приділяють роботі з ризиковими - платниками ПДВ продавцями пально-мастильних матеріалів, алкоголю та тютюнових. Особливий акцент - «тіньовики» та погашення податкового боргу.

Крім цього, на засіданні обговорено форми залучення громадян та громадськості до процесу запобігання та виявлення корупції, проблемні питання з погашення податкового боргу, списання ЄСВ та новації податкового законодавства.

Під час зустрічі відбулася жвава дискусія навколо усіх питань, які були предметом розгляду на цьому засіданні, що доводить взаємну зацікавленість та конструктивність діалогу між представниками Громадської Ради і податковою службою.

Крім того, представники громадськості висловили свої зауваження та пропозиції щодо запровадження РРО та прийняли рішення про необхідність направлення пропозицій до ДПСУ для внесення змін до ПКУ в частині не включення до бази оподаткування як «додаткове благо» проведення ПЛР дослідження, який дає підстави для встановлення діагнозу «COVID-19 найманим працівникам підприємств і підприємців.

Фотоматеріали по темі

  • Громадська ради при податковій службі тримає у полі зору впровадження податкових «новацій»