Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці нагадують про сплату земельного податку: власники землі та землекористувачі заборгували місцевим бюджетам 81,5 млн. грн.

опубліковано 08 вересня 2020 о 12:58

Власники землі та землекористувачі, (юридичні та фізичні особи) заборгували місцевим бюджетам 81,5 млн. грн. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому відомстві нагадують, що кінцевий термін сплати земельного податку – 28 серпня 2020 року та рекомендують терміново погасити заборгованість.

Податківці роз’яснюють, платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Плата за землю - це місцевий податок, що входить до складу податку на майно та включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

Сплатити суму земельного податку фізичні особи необхідно упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За несплату у встановлений термін передбачено застосування штрафних санкцій.

Також, до боржників застосовують заходи стягнення визначені нормами ПКУ. Зокрема, вимоги про сплату боргу скеровуються до органів державної виконавчої служби на примусове стягнення коштів через органи ДВС, а також звертаються до суду, щоб обмежити виїзд боржників за кордон.

Щоб не опинитися в переліку на примусове стягнення податківці радять усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість. Інформацію з даного питання також можна отримати у відділі по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35.

Якщо ви маєте землю чи орендуєте її і не отримали податкове повідомлення – рішення звертайтеся до податкових інспекцій за місцем розташування землі:

Контакти за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/