Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 28 серпня 2020 року

опубліковано 27 серпня 2020 о 09:45

У Головному податковому відомстві Буковини розповідають, з початку 2020 року власники  об’єктів житлової та  нежитлової нерухомості області – фізичні та юридичні особи, у володінні яких перебуває майно, що підлягає оподаткуванню сплатили до регіональних скарбниць понад 34,8 млн. грн. податку.

Загалом, юридичні особи спрямували до бюджету свою долю за квадратні метри у розмірі майже 18,4 млн. грн., дещо менше за «надлишкові метри» – 16,4 млн. грн. сплатили фізичні особи.

У відомстві пояснюють, до 1 липня буковинці (крім юридичних осіб) - власники нерухомого майна, за яке необхідно сплатити податок вже отримали податкове повідомлення про нараховану суму податку. Відтак, впродовж 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДПС такі платники зобов'язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Крім того, підкреслюють, у випадку, якщо хтось з буковинців не отримав податкове повідомлення-рішення, а також платники, які вважають, що відомство неправомірно нарахувало суму податку до сплати - слід звернутися для звірки до податкової служби за місцем проживання. При зверненні із собою необхідно мати документи, що посвідчують особу, документи про право власності на майно та податкове повідомлення - рішення.

Громадянам слід знати, останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  – 28 серпня 2020 року.

У податковій службі акцентують, передусім буковинцям слід знати, податок на нерухомість – місцевий податок. Відтак, радять платникам не ухилятися від сплати даного податку, оскільки уся зібрана сума надходить у розпорядження територіальних громад та  спрямовується на розв’язання важливих соціальних проблем.