Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Спрощенці» Буковини сплатили до казни понад 264,5 млн. грн. єдиного податку

опубліковано 11 серпня 2020 о 10:40

З початку 2020 року буковинські спрощенці сплатили до місцевих бюджетів понад 264,5 мільйонів гривень єдиного податку - повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Загалом за підсумками семи місяців цього року, найбільше сплатили до казни фізичні особи – понад 216,2 млн. грн., дещо менше - юридичні особи-підприємства області – 31,4 млн. грн. В свою чергу сільськогосподарські виробники-платники ІV групи сплатили понад 16,9 млн. грн.

У податковій службі зазначають, єдиний податок у повному обсязі надходить безпосередньо до місцевих бюджетів, поступаючись за обсягом сплати лише податку на доходи фізичних осіб.

Також нагадують представникам малого бізнесу про новації визначені Законом України  від 16.01.20 р № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві».  

Зокрема, тепер у Податковому кодексі України прямо зафіксована сума податкового боргу, наявність якого на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів зобов’язує платника єдиного податку перейти на загальну систему оподаткування (оновлений пп. 8 п. 298.2 ПКУ). Сума такого боргу тепер прив’язана до мінімальної суми, при якій платникові вручається податкова вимога. Вона має бути більше 60 НМДГ, тобто перевищувати 1 020 грн (60 х 17 грн).

*ЗАКОН №466за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/466-IX