Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відкритість. Доступність. Прозорість

опубліковано 11 серпня 2020 о 10:34

Державна податкова служба України відкрита до інформаційного співробітництва з платниками податків, засобами масової інформації, органами державної влади та місцевого самоврядування, іншими установами та організаціями.

Служба здійснює інформаційну взаємодію з понад 50 органами державної влади, у тому числі з правоохоронними органами, та забезпечує передачу більше 150 наборів даних з інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС.

Варто зазначити, що Державна податкова служба України – серед відомств, що є абсолютними лідерами по відкритості. ДПС здійснює постійне оновлення наборів даних у формі відкритих даних на Порталі відкритих даних Єдиного державного веб-порталу відкритих даних (https://data.gov.ua/organization/tax) та на офіційному вебпорталі ДПС (http://tax.gov.ua/datasets.php?q=).

На цих інформаційних ресурсах податкова служба оновлює 41 основний набір даних. Завдяки їх оприлюдненню користувачі інформаційних ресурсів можуть вільно використовувати та поширювати інформацію з відповідних реєстрів.

За останні 3 місяці ДПС реалізовано та реалізовується більше ніж 10 проєктів з надання доступу правоохоронним органам до інформації з  інформаційних ресурсів ДПС, як у вигляді обміну даними, так і доступу до ІТС ДПС у режимі реального часу.

Також тимчасовій слідчій комісії (ТСК) систематично надається інформація та організовано автоматизовані робочі місця для роботи в ІТС ДПС.

У результаті реалізації таких проєктів правоохоронні органи та ТСК володіють та володітимуть відповідно обсягом інформації, що надаватиме можливість повного оперативного контролю за поточним адмініструванням податків.

На сьогодні ДПС щоденно обробляється понад 40 тис. запитів. З Державного реєстру фізичних осіб – платників податків протягом 2020 року надано більше 6 млн повідомлень на запити, що надходять у рамках інформаційного співробітництва.