Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Буковини отримали майже 1,8 мільярд гривень податків

опубліковано 10 серпня 2020 о 09:34

Упродовж семи місяців цього року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1 мільярд 793 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Чернівецькій області зазначив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Сума отриманих громадами податків на 42,9 мільйони гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

Майже 67 відсотків у питомій вазі наповнення бюджетів громад краю складає податок на доходи фізичних осіб, якого Головним управлінням ДПС в області проадміністровано у сумі 1,2 мільярди гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року  приріст надходжень в абсолютній сумі склав майже 47 мільйонів гривень.

Також бюджетоформуючими сегментами фінансової самодостатності територіальних громад регіону є відрахування: єдиного податку у розмірі 264,5 мільйонів гривень та надходження від майнових податків – 222,3 мільйони гривень ( плата за землю – 187,5 мільйонів гривень, податок на нерухоме майно, відмінне від землі – 34,8 мільйонів гривень).

Крім того місцеві бюджети від бізнесу області отримали акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів -  59,3 мільйони гривень; за користування лісом, надрами й водою – 33,8 мільйонів гривень, податку на прибуток – 16,1 мільйонів гривень, від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, роздрібної та оптової торівлі пальним, та на право його зберігання за цей же період склали 9,1 млн грн.

Віталій Шпак зазначає, що тільки завдяки ефективній співпраці та взаємодії представників місцевого самоврядування, платників податків та фахівців податкової служби можливе подолання наслідків економічного сповільнення та досягнення позитивної динаміки податкових надходжень до місцевих бюджетів.