Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: у Новоселиці відбувся конструктивний діалог між податківцями та платниками податків

опубліковано 06 серпня 2020 о 14:47

Вчора, у рамках виїзного прийому громадян, заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк зустрівся з платниками Новоселиччини. Захід проведено за участі начальника Новоселицького управління Яни Габовди.

Зустріч в такому форматі виявилась насиченою. Так під час спілкування між податківцями та бізнесменами порушувались теми оподаткування земельних ділянок та сплати орендної плати за їх використання фермерськими господарствами, оподаткування паїв, нарахування та сплати ПДФО та ЄСВ, електронне адміністрування ПДВ та СМКОР,  підстави для проведення перевірок.

Микола Загарюк передусім відзначив, завдяки безпосередньому діалогу, що відбувається між податківцями і представники бізнесу, приймаються конструктивні рішення, направлені на збільшення надходжень до казни.

Посадовця зі свого боку підтримав і Глігор Степан – керівник АПОП «Золотий колос». За його словами, для покращення добробуту району та навколишніх сіл платники податків повинні свідомо і відповідально сплачувати податки, адже майнові та місцеві податки, зокрема і земельний податок є основним джерелом наповнення бюджету та забезпечення стабільного фінансування життєдіяльності громади.

Під час особистого  прийому також мала місце і дискусія між податківцем та представником зернотрейдерної кампанії щодо сплати податків. Втім після чіткої аргументації позицій обох сторін, підкріпленої зрозумілими розрахунками, співрозмовники віднайшли «золоту середину».

Крім того під час зустрічі учасники заходу активно обговорювали  питання змін до Податкового кодексу України. Водночас одна з відвідувачів - приватний підприємець зауважила, попри постійні зміни законодавства, слід відзначити налагоджену співпрацю з податківцями Новоселичини та своєчасну допомогу у вирішенні дискусійних питань.

Відтак, на низку запитань, які порушувались під час виїзного прийому  Микола Загарюк надав ґрунтовні відповіді та роз'яснення.