Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2020 року до податкової служби Буковини письмово звернувся 91 громадянин

опубліковано 21 липня 2020 о 08:49

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, впродовж січня – червня 2020 року до податкової служби області надійшло 91 письмове звернення громадян.

Відтак, щодо тематики звернень: 5 звернень стосувались місцевих податків; у 25-ти зверненнях – громадяни інформували про ухилення від сплати податків; 7 звернень - проведення контрольно-перевірочної роботи; 8 звернень – реєстрація та облік платників податків; 5 звернень – щодо реєстраційних номерів облікових карток платників податків; 2 звернення – оподаткування доходів підприємницької діяльності; 3 звернення – консультації з питань податкового законодавства; 8 звернень – ЄСВ; 25 звернень – інші питання, що належать до компетенції ДПС.

Усі звернення, що надійшли взяті на контроль, проведені відповідні контрольно-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни.

Слід відзначити, скарг на недоліки в роботі управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС в області не надходило.

У податковій службі звертають увагу платників, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрямок 0) або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.