Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землекористувачі сплатили за землі Буковини 106,8 млн грн

опубліковано 25 червня 2020 о 10:08

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, у надходженнях до місцевих бюджетів Буковини плата за землю посідає третє місце за обсягами і становить майже 8,7 відсотків загальних надходжень.

Відтак, за п'ять місяців поточного року буковинські землекористувачі спрямували до місцевих бюджетів краю понад 106,8 млн. грн. плати за землю.

В цілому, власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 83,1 млн. грн. Землекористувачі – фізичні особи спрямували до бюджетів територіальних громад 23,7 млн. грн. земельної плати.

У податкові службі наголошують, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Та нагадують, згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.287.5 ст.287 ПКУ).