Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинський бізнес спрямував на соціальні потреби майже 1,3 мільярди гривень єдиного внеску

опубліковано 16 червня 2020 о 09:56

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що за січень-травень 2020 року платники регіону перерахували до спецфондів 1290,9 млн. грн єдиного соціального внеску. Роботодавці  області сплатили за звітний період цього року на 8,3 млн грн більше, аніж було заплановано та на 6,5 млн грн , ніж за аналогічний час 2019 року.  

У травні компанії, організації і підприємці регіону спрямували 235,3 мільйонів гривень, що на 16,1 мільйон більше, ніж було заплановано.

Станом на 01.06.2020 року на податковому обліку в Чернівецькій області перебувають понад  66 тисяч суб’єктів господарювання - юридичних осіб та понад 17 тисяч фізичних осіб – підприємців з числа платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Враховуючи карантинні новації, пов’язані з CОVID-19, фізичні особи-підприємці, отримали звільнення від сплати єдиного внеску на 3 місяці 2020 року, а саме на березень, квітень та травень. В той же час фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області звертають увагу на те, що такий пільговий режим не передбачено щодо сплати єдиного внеску з заробітної плати найманих працівників. За цих осіб роботодавці зобов’язанні сплатити належні суми єдиного внеску своєчасно у повному обсязі.

Отож працедавці, що використовують працю найманих працівників на умовах трудового договору (контракту), договору цивільно-правового характеру або на інших умовах, мають сплатити єдиний внесок не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

Реквізити  і символи рахунків, які діють з 03.01.2020,  для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) єдиного внеску, повернення помилково або надміру зарахованих коштів платники розміщено на субсайті ДПС у Чернівецькій області вебпорталу ДПС в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланнями: https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.