Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запити на отримання публічної інформації можуть надсилатись до органів ДПС поштою або електронкою

опубліковано 28 травня 2020 о 10:23

Роз’яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та наголошують, що з метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації та надання інформації за запитами, які надійшли від запитувачів, незважаючи на карантинні заходи, забезпечено розгляд таких запитів відповідно до Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон №2939-VІ).

Так, за чотири місяці 2020 року до регіональної податкової служби надійшло 92  запити на отримання публічної інформації (81 – від громадян, 7 – від юридичних осіб, 1 – від представників засобів масової інформації). Розглянуто та задоволено – 90 запитів на інформацію, відмовлено в задоволенні 1 запиту та ще 1 запит направлено належному розпоряднику.

Слід зазначити, всі запити розглянуто в терміни, передбачені Законом №2939-VІ.
Звертаємо увагу, що на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних (data.gov.ua) та на офіційному вебпорталі ДПС (tax.gov.ua) здійснюється оновлення наборів даних у формі відкритих даних.

У податковій службі нагадують, що запити на отримання публічної інформації можуть бути надіслані  на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А  та на електронну адресу cv.official@tax.gov.ua.

Також запити можна направити через «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua.) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Крім того, у податковій службі наголошують, що ДПС запроваджено серію відеоуроків, в яких роз’яснюється як правильно користуватися електронними сервісами, а саме відеоурок як направляти в листи та звернення за допомогою Електронного кабінету можна переглянути за посиланнями:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6094.html

https://youtu.be/wsGYmcOYScA

https://www.facebook.com/107383900636180/videos/2619608611618098/