Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини мобілізовано 98,1 млн грн земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 26 травня 2020 о 09:23

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що платники земельного податку та орендної плати за землю з початку 2020 року сплатили до місцевих бюджетів області більше 98,1 млн гривень.

У регіональному податковому відомстві відзначають, свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства області – 67,7 млн грн, а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали 17,8 млн грн земельного податку.

Податківці акцентують, земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Та нагадують, законодавчо передбачено звільнення власників земельних ділянок та постійних землекористувачів від сплати земельного податку, а орендарів земель державної і комунальної власності (орендодавцями яких є відповідні органи місцевого самоврядування чи органи виконавчої влади) – від сплати орендної плати за такі земельні ділянки, але лише за березень 2020 року. При цьому таке звільнення передбачено лише для земельних ділянок, що використовуються ними в  господарській  діяльності. 

Відтак, наголошують, платники плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) мають сплатити податкове зобов’язання зі сплати плати за землю за квітень 2020 року у повному обсязі за місцезнаходженням земельної ділянки у строк до 30 червня 2020 року без нарахування пені та штрафних санкцій.