Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці заборгували державі майже 267 млн. грн. ЄСВ – податківці запрошують провести звірку та погашати недоїмку

опубліковано 22 травня 2020 о 10:10

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що для отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, платникові необхідно подати заяву за формою згідно з додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733.(Форма заяви за посиланням  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1102-18)

Заява подається на вибір платника: у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу, або  в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету, з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги». Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідка або відмова у наданні Довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано. Листи можна надсилати  на офіційні скриньки ГУ ДПС у Чернівецькій області та її територіальних органів. Детальніше всі адреси (https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/410225.html)

Також, наявність чи відсутність податкового боргу буковинці можуть перевірити в Електронному кабінеті. Вхід до кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua через офіційний вебпортал ДПС.

Ще кожен буковинець можна самостійно переглянути інформацію «Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг» на офіційному порталі Державна податкова служба України у розділі «Переліки». Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html , або телефонуйте до відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області 0372(545635).