Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина декларує: понад 3,4 тисячі громадян вже прозвітували про свої доходи

опубліковано 20 травня 2020 о 11:39

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, з початку року в рамках проведення кампанії «Декларування – 2020» 3438 буковинців вже подали декларації про майновий стан і доходи, отримані у минулому році.

Сума задекларованого доходу становить 140,7 млн. гривень. Декларанти самостійно нарахували податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб - 4,6 млн. грн. та 0,7 млн. грн. військового збору.

Серед загальної кількості поданих декларацій, доходи понад 1 млн. грн. задекларувало 10 громадян. Сума задекларованого ними доходу склала 39,4 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб до сплати складає 210 тис грн, сума військового збору до сплати складає 78,2 тис гривень.

Крім того - 619 буковинців  скористались своїм правом на отримання податкової знижки. Сума податку на  доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, складає понад  1,7 млн гривень. Наразі платникам вже повернуто з бюджету понад 0,9 млн грн.

У податковій службі наголошують, в цьому році Кампанію декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року, продовжено до 01 липня 2020 року.

Такий термін подання декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік встановлено Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про  внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)».

Також, цим законом змінено норму щодо сплати задекларованих сум податкових зобов’язань. Цьогоріч задекларовані суми податків громадяни повинні  сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Щоб реалізувати своє право на отримання податкової знижки, громадяни можуть подавати декларацію впродовж всього поточного року.

Подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни мають змогу в Електронному кабінеті. Як правильно заповнити декларацію пропонуємо переглянути у відеоуроці №1, який розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням:  https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html, а також  на ютуб-каналі ДПС.