Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження єдиного соціального внеску від буковинських роботодавців перевищили 1 мільярд гривень

опубліковано 07 травня 2020 о 11:12

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області повідомили, що упродовж січня-квітня 2020 року надходження по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від роботодавців області склали 1 млрд 63,9 млн гривень. 

Цей показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 37,2 млн грн або на 103,6 відсотки.

Упродовж квітня 2020 року фактичні надходження єдиного внеску склали 245,5 млн грн.

У відомстві зазначають, що постійний і системний контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам та інших доходів громадянам для забезпечення державою повноти і своєчасності здійснення пенсійних та різноманітних соціальних виплат є пріоритетом діяльності податкової служби області. Адже лише легальне робоче місце гарантує виплати працівнику у разі настання страхового випадку та майбутнє пенсійне забезпечення.

У податковій службі області нагадують, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю. Разом з тим, такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року в розмірах та порядку, визначених цим Законом. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб цим Законом.