Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продавці акцизної продукції Буковини сплатили до бюджетів різних рівнів понад 30 мільйонів гривень

опубліковано 21 квітня 2020 о 09:59

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що упродовж першого кварталу 2020 року до Державного бюджету надійшло майже 0,7 млн.грн. акцизного податку, індикативний показник виконано на 100,2 відсотки. В основному це надходження від оптового постачання електроенергії. Також, завдяки відповідальним представникам бізнесу до місцевих бюджетів Чернівецької області сплачено 28,9 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Таким чином індикатив виконано на 115,5 відсотків, додатково громади отримали понад 2 мільйони гривень.

Найбільшу суму роздрібного акцизу до місцевих бюджетів залучено в місті Чернівцях – 21,8 мільйони гривень.

«Для того, щоб місцеві бюджети мали стабільні надходження акцизного податку надзвичайно важливо, щоб уся підакцизна продукція реалізовувалася з дотриманням норм чинного законодавства. У першу чергу – це ліцензований продаж алкоголю і тютюну. Водночас варто застерегти громадян Буковини від придбання і споживання алкогольних напоїв в сумнівних місцях без марок акцизного податку встановленого зразка. Тіньова реалізація товарів підакцизної групи не лише приносить збитки для бюджету громади, але й несе пряму загрозу для життя і здоров‘я споживачів, оскільки, як правило, це небезпечний фальсифікат», - зазначив в.о. начальника ГУ ДПС у Чернівецькій області Борис Акіменко.

Кожен відповідальний споживач повинен вимагати у продавця фіскальний чек, у якому повинна бути зазначена сума акцизного податку, яка згодом зарахується до бюджету громади. Не буде зайвим перевірити наявність ліцензії в місці реалізації підакцизної продукції та марку акцизного податку на кожній одиниці товару.