Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: репетиторські послуги підлягають декларуванню до 1 липня 2020 року

опубліковано 27 березня 2020 о 10:40

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звертає увагу буковинців, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але надавали впродовж 2019 року платні репетиторські послуги, а саме: готували дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчали з будь-яких предметів тощо, зобов’язані подати декларацію про майновий стан та доходи та задекларувати отримані доходи.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України отримані доходи  від надання репетиторських послуг підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором 1,5%.

Декларацію можна подати через електронний кабінет за допомогою електронного підпису, направити поштою або особисто подати до Центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем податкової адреси платника до 1 липня 2020 року. Сплатити суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 1жовтня 2020 року.

Податківці підготувала відеоурок присвячений заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. Детальніше на офіційному порталі за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html