Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Буковини щомісячно отримують від продажу підакцизних товарів понад 10 мільйонів гривень

опубліковано 26 березня 2020 о 12:21

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що за січень-лютий 2020 року  Державний та місцеві бюджети поповнились на 21,7 мільйонів гривень акцизного податку. Зокрема, до загального фонду Державного бюджету бізнесом області сплачено 0,4 мільйони гривень, в основному ця сума від оптового постачання електроенергії. Індикативний показник виконано на 100,3 відсотків.

Бюджети місцевих громад за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів в роздрібній торгівлі поповнились на 21,3 мільйони гривень. План доведений органами місцевого самоврядування виконано на 108,7 відсотків, місцеві громади додатково отримали 1,7 мільйони гривень.

У відомстві зазначають, що згідно з нормами Бюджетного кодексу акцизний податок з роздрібного продажу повністю зараховується до бюджету тієї території, де здійснюється торгівля. Податківці радять покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який доводить факт продажу та гарантує захист прав споживачів.

У разі відсутності фіскального чеку, у податковій службі області рекомендують негайно повідомити про факти нелегальної реалізації підакцизної продукції органи ДПС на адресу cv.official@tax.gov.ua.

На території Чернівецької області понад дві тисячі шістсот суб'єктів господарювання торгують уроздріб підакцизними товарами. Для цього вони придбали майже 4,6 тисяч ліцензій. За нелегальний продаж алкоголю і тютюну передбачена адміністративна відповідальність.