Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

СМКОР: податківці зустрічалися з платниками ПДВ у Сторожинці

опубліковано 17 березня 2020 о 10:39

Днями фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області  зустрічалися з представниками бізнес- спільноти Сторожинецького району, щоб проаналізувати «новації» Порядку зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165.

Зустріч відбулася за участі: від обласної податкової - начальника управління податкового моніторингу Людмили Буркатої, начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Наталії Сметанюк та в.о. начальника Сторожинецького управління Володимира Петковича.

Виступаючі відзначали, що даний напрямок роботи під посиленим податковим контролем.

Сьогодні можна стверджувати, акцентувала Людмила Бурката, що оновлені Критерії ризиковості платника податку на додану вартість блокують лише сумнівні податкові накладні і наголошувала про необхідність у всіх випадках блокування подавати пакет підтвердних документів, які комісія розглядає  впродовж 5 днів та надає висновки.

 Щоб запобігти блокуванню податкових накладних учасникам презентували та детально роз’яснювали вимоги оновленої Постанови,  звернувши увагу на Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість та Критерії  ризиковості здійснення операцій

Серед найбільш дієвих чинників, що протидіють блокуванню податкових накладних податківці відзначали своєчасне внесення та оновлення відомостей у Електронному кабінеті платника – зокрема форми 20 - ОПП «Повідомленням про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» та заповнення виробниками продукції чи сільськогосподарськими підприємствами «Таблиці даних платника податку на додану вартість».

У присутніх було чимало і інших запитань - зокрема йшлося про нюанси Деклараційної кампанії -2020, особливості сплати майнових податків, новації застосування РРО.

Серед пропозицій платники назвали формування так званого «чорного списку» ризикових платників –  у відповідь податківці запропонували для перевірки надійності своїх ділових партнерів користуватися електронним сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщений на офіційному порталі .

За аналогією попередніх зустрічей, для учасників продемонстровано основні розділи оновленого офіційного порталу Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області, зокрема ЛИСТІВКИ – БРОШУРИ, де і розміщена в електронному вигляді брошура «Порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування»: детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/410228.html