Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці 2020 року громади Буковини додатково отримали 64,9 мільйонів гривень податків та зборів

опубліковано 13 березня 2020 о 12:13

Впродовж січня-лютого 2020 року надходження до місцевих бюджетів Буковини склали 541,6 млн гривень, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 57 млн грн. Виконання індикативних показників забезпечено на рівні 106 відсотків, додатково до завдання у розпорядження територіальних громад надійшло 64,9 млн. грн.

Із загальної суми територіальні громади області отримали 329,5 млн грн податку з доходів фізичних осіб, що на 34,7 млн грн або на 11,8 відсотки більше, ніж за січень-лютий 2019 року.

Крім цього, вагомий внесок місцеві бюджети отримали у вигляді єдиного податку – 108,9 млн грн

Надходження податку на майно склали 62,3 млн грн. Передусім це плата за землю – 53,8 млн.грн. та податок на нерухоме майно – 8,2 млн.грн. Ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 21,3 млн.грн.

Стабільні надходження до місцевих бюджетів області безпосередньо впливають на можливості фінансування економічних та соціальних програм територіальних громад, а відтак державна податкова служба Чернівецької області й надалі, у взаємодії з органами місцевого самоврядування, буде відпрацьовувати такі резерви, як офіційне оформлення найманих працівників та легалізація ринку торгівлі підакцизними товарами.