Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1 мільйон гривень штрафних санкцій застосовано впродовж січня до порушників акцизного законодавства

опубліковано 27 лютого 2020 о 09:47

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що  реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів згідно діючих ліцензій здійснює 2101 суб’єкт господарювання, які отримали 4571 ліцензію. Кількість суб‘єктів, яким видано ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним становить 212, на право зберігання пального – 13.

За даними підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС Буковини, упродовж січня 2020 року проведено 19 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів. Найбільш типовими порушеннями, які були встановлені під час контрольно – перевірочних заходів були: роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 7 випадків; : роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, вищими від встановлених максимальних роздрібних цін – 4 випадки; роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій – 5 випадків; порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – 3 випадки, та ін.

В результаті застосовано фінансових, штрафних санкцій на загальну суму 332,3 тис. грн.

Крім того, до суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері реалізації пального застосовано 637,5 тис. грн. штрафних санкцій за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в ЄРАН, несплати узгодженої суми грошового зобов‘язання та неподання/несвоєчасне подання декларацій акцизного податку.