Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перший місяць року від реалізації підакцизної продукції бюджети отримали 12,3 млн.грн. податків

опубліковано 24 лютого 2020 о 10:04

Упродовж січня буковинські суб'єкти господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизною продукцією, перерахували до бюджетів всіх рівнів 11,3 млн.грн. акцизного податку. Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Зокрема, до Державного бюджету платники спрямували 0,2 млн.грн., місцеві громади отримали 11,1 млн.грн. В порівнянні з січнем 2019 року надходження з акцизного податку зросли на 0,3 млн.грн.

Крім того, за можливість провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами суб'єкти господарювання сплатили 1 млн.грн. плати за ліцензії. Реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів в області здійснює 2638 суб’єктів господарювання. На сьогодні в області діє 4571 ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії. Вартість дозволу на продаж алкогольних напоїв становить 8 тисяч гривень на рік на кожний електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ – 500 гривень. Плата за ліцензію на торгівлю тютюновими виробами складає 2 тисячі гривень, на території сіл і селищ – 250 гривень на кожне місце торгівлі.