Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники – власники та користувачі землі сплатили до казни 23,8 млн. грн. податку

опубліковано 19 лютого 2020 о 11:46

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та розповідають, платники земельного податку та орендної плати за землю у січні 2020 року сплатили до бюджету понад 23,8 млн. грн.

У податковому відомстві наголошують, свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства області – 19,5 млн. грн., а завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали 4,3 млн. грн. земельного податку.

Відтак, в цілому, деякі територіальні скарбниці отримали земельний податок у більших розмірах, зокрема: м. Чернівці – 13,9 млн. грн., Новоселицький район – 1,7 млн. грн., Сторожинецький район - 1,4 млн. грн., Кіцманський район – 1,2 млн. грн., Глибоцький район -  1,2 млн. грн., Кельменецький район – 1,1 млн. грн., Вижницький район -  1 млн. грн.

Та дещо менше надійшло до бюджетів наступних районів: Заставнівський район – 784 тис. грн., Хотинський район – 639,3 тис. грн., Сокирянський район – 602,8 тис. грн., м. Новодністровськ – 326,5 тис. грн., Путильський район – 313,3 тис. грн., Герцаївський район – 206,9 тис.грн.

У податковій службі Буковини акцентують, земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Крім того запрошуємо громадян - власників та користувачів земельних ділянок, звертатись до Центрів обслуговування платників для проведення звірки даних, на підставі яких контролюючі органи нараховуватимуть податкові зобов’язання з плати за землю.

Звертаємо увагу платників податків, що облік фізичних осіб – платників плати за землю і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки щороку до 1 травня.

Для достовірного обліку об’єктів оподаткування та відповідно до п.286.5 ст.286 ПКУ платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо: розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.