Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів буковинці сплатили понад 6,4 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 18 лютого 2020 о 15:24

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають, за перший місяць 2020 року до місцевих бюджетів  від платників області надійшло понад 6,4 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У податковому відомстві підкреслюють, фізичні особи-мешканці Чернівецької області сплатили до казни 1,1 млн. грн. У свою чергу, юридичні особи поповнили місцеві скарбниці 5,4 млн. грн.

Податківці наголошують, податок на нерухоме майно є винятково місцевим податком та  одним з джерел наповнення місцевих бюджетів. Рішення про ставки та пільги зі сплати податку розміщуються на сайтах місцевих рад.

Статтею 266 Податкового кодексу України визначено, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової або нежитлової нерухомості.

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єктів оподаткування декларацію з поквартальною розбивкою річної суми рівними частками.

Громадяни сплачують податок у поточному році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2019 року.