Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 264 мільйони гривень єдиного соціального внеску сплатили платники Буковини до державних цільових фондів

опубліковано 12 лютого 2020 о 11:50

Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. У січні 2020 року платники області перерахували до цільових фондів 264,3 млн.грн. єдиного соціального внеску, що на 7,6 млн.грн. більше за очікувані показники. Виконання планових показників за даний період становить 103 відсотки. Щодо відповідного періоду минулого року, то надходження внесків збільшилося на 30,3 млн. грн.

Єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, склав 198,9 млн.грн., що займає 75,3 відсотки від загальної суми надходжень єдиного внеску. Від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, надійшло 48,9 млн.грн., єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців склав 16,2 млн.грн.

У відомстві зазначають, що виплата заробітної плати нижче встановленого державою мінімального рівня або  «у конвертах», без сплати податків і єдиного внеску є грубим порушенням конституційних норм та позбавляє найманих працівників права на гідне майбутнє. Забезпечення стабільного надходження єдиного соціального внеску, від якого безпосередньо залежить фінансування соціальної сфери регіону є одним з пріоритетних векторів роботи податкової служби.

Нагадаємо, що відповідно з прийнятим Законом «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 01.01.2020 року розмір мінімальної зарплати становить 4723 гривень. Відтак, мінімальний розмір єдиного внеску на місяць становить 1039,06 грн (22% від мінімальної зарплати), відповідно квартальна сума складає 3117,18 гривень. Єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.