Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торік в Центрах обслуговування платників буковинцям надано понад 88 тисяч адмінпослуг

опубліковано 04 лютого 2020 о 10:35

Про це інформують у податковій службі Буковини та наголошують, обслуговування жителів області здійснюється у 13 Центрах обслуговування платників. Відтак, впродовж січня - грудня 2019 року буковинцям надано 88358 адміністративних послуг. Слід відзначити, з них 3004 платників отримали сервісні послуги в електронній формі, оскільки подали запити через «Електронний кабінет».

У регіональному податковому відомстві звертають увагу, у минулому році 20 платникам відмовлено у наданні адміністративних послуг з реєстрації платника єдиного податку та 107 платникам з видачі довідки про відсутність заборгованості. Підставою для відмови сервісної послуги - наявність у платника податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску та заборгованості зі сплати податкових платежів.

 В цілому, найчастіше відвідувачі ЦОПів впродовж січня – грудня 2019 року користувались послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За вказаний період видано 37598 таких карток.

Послугами з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків скористались 11837 громадян.

Значною є також послуги щодо реєстрації платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку –  17033. А також реєстрація книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 6890.

Серед затребуваних адміністративні послуги з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. Цих послуг з початку року було надано 7492.

Крім того, 11837 платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, а 2901 буковинець звертався за довідкою про отримані доходи.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, бланки заяв для отримання  адміністративних послуг та порядок їх заповнення знаходяться на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області >Головна>Окремі сторінки>Центри обслуговування платників> за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda//