Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий контроль: у 2019 році бюджет додатково отримав понад 39,2 млн. грн. податків та штрафів від порушників ПКУ

опубліковано 29 січня 2020 о 10:38

Впродовж 2019 року така сума податків і штрафних (фінансових) санкцій надійшла до бюджету за актами перевірок юридичних осіб – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Разом з тим, акцентують у відомстві кількість проведених документальних перевірок у 2019 році у порівнянні з 2018 роком зменшено майже на 30 відсотків – з 182 до 129.

За словами посадовців результати перевірок підтверджують, що планові контрольно - перевірочні заходи спрямовувалися лише на ті підприємства, які свідомо не сплачували або сплачували не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми мінімізації або ухилення від оподаткування.

Взагалі торік за підсумками перевірок донараховано 34,7 млн. грн. узгоджених податкових зобов’язань.

Також у ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток на 25,6 млн. грн. та 0,3 млн. грн. залишків від'ємного значення ПДВ, які включаються до податкового кредиту, що позитивно вплине на сплату поточних платежів при декларуванні податкових зобов’язань платниками податків в наступних звітних періодах.

 Із донарахованих сум за актами перевірок 2019 року та минулих років забезпечено стягнень (у січні - грудні 2019 року) до бюджетів усіх рівнів понад 39,2 млн. грн., що перевищує аналогічний показник на 8,1 млн. грн.

Актуально:

З Планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік можна ознайомитися за посиланням:

https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/402509.html