Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий контроль: у 2019 році за актами фактичних перевірок донараховано понад 4,2 млн. штрафів

опубліковано 27 січня 2020 о 10:01

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають, що порушення під час проведення розрахункових операцій, ведення касових операцій, при продажу паливно – мастильних матеріалів, лікеро – горілчаних та тютюнових виробів торік допускали як власники великого бізнесу так і інші представники сфери послуг та торгівлі.

У 2019 році податківці провели 250 фактичних перевірок та застосували штрафних фінансових санкцій на суму понад 4,2 млн. грн.

Зокрема, у розрізі сфер здійснення підприємницької діяльності.

Контроль за діяльністю у сфері торгівлі паливно- мастильних матеріалів через мережу АЗС: проведено 11 фактичних перевірок та застосовано 1,2 млн. грн. фінансових санкцій.

Контроль за діяльністю у сфері ресторанного бізнесу: проведено 56 фактичних перевірок та застосовано майже 1,0 млн. грн. штрафів.

Контроль за суб’єктами торгівлі у яких середньомісячний виторг складав від 0 та менше 5 тис. грн.: проведено 76 фактичні перевірок та застосовано понад 1,1 млн. грн.

Контроль за діяльністю у сфері валютно – обмінних операцій: проведено 9 фактичних перевірок та застосовано 4,6 тис. грн. фінансових санкцій.

Контроль за продавцями технічно - складних побутових товарів (зобов’язані застосовувати РРО): проведено 45 фактичних перевірок та застосовано 39,1 тис. грн.

Серед порушень, які виявили податкові аудитори встановлено численні факти недодержання бізнесменами касової дисципліни, проведення готівкових розрахунків без застосування РРО та невидача покупцям касових чеків, неповне і несвоєчасне оприбуткування готівки. Також, мали місце випадки недотримання правил продажу паливно- мастильних, тютюнових та горілчаних виробів – діяльність без ліцензій, недотримання максимальних та мінімальних цін.

Довідка:

На початок січня 2020 року у податковій службі Буковини зареєстровано 4554 реєстратори розрахункових операцій та зафіксовано 6387 господарських одиниць, на яких здійснюються розрахункові операції за готівкові кошти, що належать 3359 суб’єктам господарювання.