Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 123 мільйони гривень акцизного податку сплатили до Зведеного бюджету платники Буковини

опубліковано 24 січня 2020 о 10:22

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Так, до загального фонду Державного бюджету забезпечено надходжень 5,5 млн. грн. акцизного податку, що склало 162,5 відсотки до планового показника (3,1 млн. грн.). Зокрема, 3,0 млн. грн. поступило від оптового постачання електроенергії, 0,2 млн. грн. – з реалізації пального, 2,1 млн. грн. надійшло від переобладнання транспортних засобів,  0,2 млн. грн. – від виробленого пива.

За рахунок збільшення акцизного податку з переобладнання транспортних засобів та за рахунок акцизного податку з реалізації пального надходження акцизного податку до Державного бюджету в  порівнянні з минулим роком зросли на 1,0 млн. грн.

Акцизний податок з роздрібної торгівлі є стабільним джерелом надходжень місцевих бюджетів, у тому числі об'єднаних територіальних громад. Так, до місцевих бюджетів за 2019 рік надійшло 117,6 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що склало 112,3 відсотки. виконання доведеного індикативного показника, тобто додатково територіальні громади отримали 12,8 млн. грн.

Фахівці податкової служби нагадують суб’єктам господарювання, що лише за наявності відповідної ліцензії вони можуть провадити торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами та звертають увагу – штрафні санкції за ці порушення складають 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тисяч гривень.