Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина: майже 3,3 мільярди гривень єдиного соціального внеску спрямував бізнес регіону до соціальних фондів

опубліковано 09 січня 2020 о 11:21

Підприємці та роботодавці області впродовж 2019 року сплатили 3286,6 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 18,6 відсотків або на 514,4 млн. грн. перевищує сплату у 2018 році. Аналіз структури платежів по єдиному внеску показує, що від фонду оплати праці надійшло 2708,7 млн. грн., від грошового забезпечення військовослужбовців 187,7 млн. грн., фізичних осіб-підприємців 386,1 млн. грн. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Для державної податкової служби одним із пріоритетних завдань є наповнення дохідної частини бюджетів, у тому числі державних цільових фондів. Детінізація ринку праці, підвищення рівня заробітної плати найманих працівників, обізнаність із законодавством і діяльність у правовому полі – це кращі умови для розвитку бізнесу – зазначають у відомстві.

Також податківці звертають увагу бізнесу, що заборгованість  з ЄСВ не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.  Крім того, у разі несплати роботодавцем єдиного внеску, найманому працівникові такі періоди не зараховуються до страхового стажу.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 03 грудня 2020 року вступили в дію нові небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3556 "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску" за стандартом IBAN. Звертаємо увагу, кошти сплачені платниками з 03.01.2020 на старі рахунки 3719 по зарахуванню єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

Переглянути нові реквізити рахунків можна на сайті Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області в розділі  «Бюджетні рахунки»  за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/401279.html. Також платники податків можуть отримати реквізити рахунків звернувшись до Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях.