Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські роботодавці подали до податкового відомства понад 24,5 тис повідомлень про прийняття на роботу найманих осіб

опубліковано 27 грудня 2019 о 12:15

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Слід зазначити, що це стало можливим тільки завдяки податківцям, які постійно проводять на теренах області превентивні заходи спрямовані на легалізацію ринку праці.

Відтак, у січні – листопаді 2019 року роботодавці області подали до податкового відомства 24592 повідомлень про прийняття на роботу найманих осіб. Додаткові надходження до казни від заходів легалізації заробітної плати та детінізації зайнятості населення склали понад 22,5 млн. грн. єдиного соціального внеску. Така позитивна динаміка офіційного працевлаштування сприяє не тільки наповненню бюджетів, а й підвищенню соціальних гарантій громадян, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями Чернівецької області - наголошують у відомстві.

Крім того, фахівцями управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернівецькій області з початку року проведено документальні перевірки 66-ти господарників, котрі мали потенційні «трудові» ризики. За наслідками інспектувань несумлінним комерсантам регіону, які нехтували законом донараховано понад 7,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, військового збору – 818,7 тис. грн. та 125,9 тис. грн. єдиного соціального внеску.

У податковій службі наголошують - працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, а роботодавець зобов’язаний повідомити контролюючий орган про новоприйнятих робітників. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.