Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація для платників які мають податковий борг

опубліковано 24 грудня 2019 о 09:19

Податківці області повідомляють, що на офіційному порталі Державна податкова служба України у розділі «Переліки» публікується «Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг». Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html

Важливо!

Згідно норм ПКУ майно податкового боржника потрапляє у безумовну податкову заставу. Нагромадження боргу призводить до втрати такого майна і, як наслідок, можливості виконання бізнесменом своїх договірних зобов’язань. Крім того, співпраця з боржником наражає вас на ризик відмови у відшкодовуванні ПДВ з бюджету. Щоб уникнути цих наслідків податківці радять перевіряти кожного з потенційних партнерів.

Водночас інформація про наявність податкового боргу корисна не лише для бізнесу. Орієнтуючись на неї, розпорядники коштів відмовляються від послуг ненадійних постачальників, громадські активісти визначають рівень податкової дисципліни в реґіоні, а наймані працівники оцінюють реальний фінансовий стан свого роботодавця.