Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сергій Верланов: Вперше за багато років Уряд і Парламент не змінили податкові правила гри перед новим роком

опубліковано 20 грудня 2019 о 09:20

Наступного року вперше працюватиме принцип податкової стабільності: не буде кардинальних змін до податкового законодавства щодо ставок податків та бази оподаткування. У той же час протягом року буде проведена діагностика чинної податкової системи та підготовлено податкову реформу. Про це Голова ДПС Сергій Верланов повідомив у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Цей рік унікальний, тому що вперше за багато років Уряд і Парламент не змінив податкові правила гри перед новим роком. У нас немає  нових податків, немає великих змін до Податкового кодексу, які б міняли ставки або базу. Тобто у нас принцип стабільності у цьому році працює і це дуже добре», - зазначив Сергій Верланов.

Він також зауважив, що Урядом планується проведення діагностики чинної податкової системи України для того, щоб згодом підготувати податкову реформу і запустити її з 2021 року. «Ми беремо активну участь у цій діагностиці, фактично з нового року почнеться її активна фаза, підготовча фаза вже триває останні два-три місяці. Тому ми зараз закінчимо фінансовий рік, відзвітуємо перед суспільством про виконані наші завдання, і з січня почнемо робити діагностику, розробку нової податкової системи для того, щоб з 2021 року досягти визначених цілей», - зазначив Сергій Верланов.