Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток територіальних громад платники Буковини перерахували 2,9 мільярди гривень податкових платежів

опубліковано 19 грудня 2019 о 10:53

У податковому відомстві Буковини повідомили, що  динаміка зростання надходжень зі сплати податків і зборів до місцевих бюджетів порівняно з аналогічним періодом минулого року складає 18,9 відсотків або 454,3 млн грн. Зокрема, за одинадцять місяців поточного року у розпорядження місцевих громад Чернівецької області платниками податків спрямовано 2,9 мільярди гривень. Тобто якщо минулого року показник середньомісячних надходжень складав 218 млн грн, то цьогоріч маємо вже 260 млн грн. Завдання органів місцевого самоврядування виконано на 104,7 відсотків. Додатково до індикативу місцеві бюджети отримали 127,5 мільйонів гривень.

У розрізі основних платежів традиційне лідерство за податком на доходи фізичних осіб із сумою сплати у 1,8 млрд грн., додатково до планових завдань цього платежу, місцеві бюджети отримали 45 млн. грн.

Другим елементом за значимістю для наповнення бюджетів громад краю став єдиний податок. Представниками малого бізнесу сплачено цього податку у сумі 456 мільйонів гривень,  додатково отримано 45,6 млн грн.

Третім сегментом, що формує місцевий бюджет є майнові податки – 374,1 млн.грн. Зокрема це плата за землю, яку місцеві бюджети отримали у сумі 323,7 мільйонів гривень, податок на нерухоме майно, відмінне від землі – 48 млн .грн, податок на транспорт – 2,4 млн.грн.

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів поповнила місцеву казну на 107,3 млн.грн

Крім того місцеві бюджети поповнились за рахунок користування лісом, надрами й водою на 37,4 млн.грн., податку на прибуток – 25,1 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 13,3 млн.грн.