Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цього року буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів на 52,5 млн грн більше плати за землю ніж торік

опубліковано 17 грудня 2019 о 11:45

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, впродовж січня – листопада 2019 року землевласники та землекористувачі сплатили до місцевих бюджетів 323,7 млн грн плати за землю, що на 52,5 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

Ріст надходжень, насамперед, є свідченням сумлінності платників земельного податку, а також злагодженості зусиль органів місцевого самоврядування та податкової служби.

Зокрема, у листопаді поточного року регіональний бюджет збагатився на 25,7 млн грн. земельного податку.

Відтак 226,2 мільйони надходжень з плати за землю спрямували до бюджетів громад юридичні особи. Проти аналогічного періоду 2018 року підприємства, фірми та організації перерахували до місцевих бюджетів області на 43,3 млн грн більше  орендної плати за землю. Натомість буковинці – власники та користувачі земельних ділянок, сплатили понад 97,5 мільйонів  гривень земельного податку, що теж більше минулорічних показників на 9,2 млн грн.

Загалом, з початку року райони отримали у своє розпорядження земельного податку: Вижницький  – 14 млн. грн.,  Герцаївський – 3,5 тис. грн., Глибоцький  - 13,8 млн. грн., Заставнівський – 12,9 млн. грн., Кельменецький – 17,5 млн. грн., Кіцманський – 17,6 млн. грн., Новоселицький – 24,2 млн. грн., Путильський – 5,7 млн. грн., Сокирянський – 12,4 млн. грн., Сторожинецький – 22,1  млн. грн., Хотинський – 13,9 млн. грн., м. Чернівці – 160,8 млн. грн. та  м. Новодністровськ – 5,1 млн. грн.

У податковій службі Буковини нагадують платникам про те, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.