Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зросла сплата по акцизному податку до державного бюджету: сплачено понад 5 мільйонів гривень

опубліковано 09 грудня 2019 о 11:41

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що впродовж січня-листопада 2019 року забезпечено надходження 5,1 млн. грн. акцизного податку до загального фонду Державного бюджету, що склало перевиконання індикативного показника на понад 2 млн.грн.

Зокрема, 2,9 млн. грн. надійшло від оптового постачання електроенергії, 0,1 млн. грн. з реалізації пального, 1,9 млн. грн. надійшло від переобладнання транспортних засобів,  0,2 млн. грн. – від виробленого пива.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження акцизного податку зросли на 1,2 млн.грн. Це відбулось за рахунок сплати акцизного податку з переобладнання транспортних засобів  та за рахунок акцизного податку з реалізації пального.

У податковій службі Буковини нагадують, що Законом № 2628 внесено зміни до Закону № 481/95-ВР, відповідно до яких з 01.07.2019 р. запроваджено ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним. Так, з урахуванням зазначених змін, відповідно до ст. 15 Закону №481 оптова торгівля пальним та зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності тільки за наявності ліцензії.