Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За десять місяців цього року бізнес області сплатив майже 168,3 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 27 листопада 2019 о 09:41

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області і відмічають, що понадпланово впродовж січня – жовтня 2019 року надійшло більше як 4,5 млн. грн. податку на прибуток, а у порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження з цього податку зросли на 15,6 млн. грн.

Зокрема суб’єкти господарювання спрямували до державного бюджету 148,5 млн. грн.  та 19,8 млн. грн. до бюджетів місцевих громад.

Окрім того, за цей період в бюджет сплачено 7,8 млн. грн. частини чистого прибутку.

Податківці під час адміністрування податку на прибуток вживають всі заходи направлені на дослідження та руйнування схем ухилення, адже його сплата займає чільне місце серед основних бюджетоформуючих податків.

Задля протидії мінімізації податкових надходжень кожна «збиткова» декларація ретельно відпрацьовується під час проведення камеральних, а згодом і в ході проведення документальних перевірок – як результат - у порівнянні з першим півріччям 2019 року з категорії збиткових виведено 8 суб’єктів господарювання, а сума задекларованих збитків зменшилася на 238,2 млн. грн.

Також, під час проведення документальних перевірок за 10 місяців цього року зменшено неправомірно задеклароване від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на 23,8 млн. грн., яке в подальшому позитивно вплине на суму задекларованих податкових зобов’язань та сплату податку в бюджет.

Разом з тим, в деклараціях з податку на прибуток за 9 місяців цього року ще 17 платників задекларували збитки на суму понад 251,4 млн. грн. і для «збиткових» це є першим чинником потрапити до ризикоорієнтованих та бути включеними до Плану документальних перевірок на 2020 рік. Оскільки, одним із критеріїв відбору платників податків – юридичних осіб для включення до перевірок є декларування від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток протягом двох податкових (звітних) періодів за умови, якщо податковим (звітним) періодом є календарний квартал, або протягом одного податкового (звітного) періоду за умови, якщо податковим (звітним) періодом є календарний рік).