Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці направили на соціальні потреби понад 2,6 мільярди гривень єдиного внеску

опубліковано 12 листопада 2019 о 12:59

Упродовж січня-жовтня 2019 року роботодавцями та підприємцями Чернівецької області сплачено до державних цільових фондів 2 мільярди 673 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами податківців найбільша частка єдиного внеску сплачена роботодавцями з заробітних плат, винагород за договорами ЦПХ, що становить майже 2 мільярди 188 мільйонів гривень, оскільки на звітну дату жовтня 2019 року в області нараховується 148 тисяч застрахованих осіб.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження на соціальні потреби зросли на 20,8 відсотків, що в абсолютному значенні становить 459,5 мільйонів гривень.

При цьому індикативне завдання податкової служби області виконано на 102,1 відсотки, тобто додатково до державних цільових фондів надійшло 55 мільйонів гривень ЄСВ.

У податковій службі Буковини зазначають, позитивна динаміка сплати ЄСВ досягається в першу чергу за рахунок співпраці з роботодавцями краю та розуміння ними пріоритетності відрахувань на соціальні потреби. Важливу роль тут також відіграє проведення інформаційної кампанії, спрямованої на детінізацію ринку праці та підвищення рівня заробітної плати найманих працівників.

Податківці нагадують, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника роботодавцями за найманих працівників і приватними підприємцями за себе - незалежно від системи оподаткування. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску зобов’язань зі сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).