Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року в Центрах обслуговування платників Буковини надано понад 75 тисяч адмінпослуг

опубліковано 29 жовтня 2019 о 10:06

У податковій службі Буковини наголошують, що обслуговування жителів області здійснюється у 13 Центрах обслуговування платників. Відтак, з початку 2019 року надано 75172 адміністративні послуги. З них, 1066 платників подали запити га отримання сервісних послуг у електронній формі.

Крім того, тільки у вересні суб'єктам господарювання та громадянам, податківці області надали 8088 адміністративних послуг. Однак, 25-ти платникам відмовлено у наданні адміністративних послуг з видачі довідки про відсутність заборгованості. Підставою для відмови у наданні такої довідки - наявність у платника податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску та заборгованості зі сплати податкових платежів.

 В цілому, найчастіше відвідувачі ЦОПів впродовж січня – вересня цього року користувались послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За вказаний період видано 28162 таких карток.

Послугами з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків скористались 10358 громадян.

Значною є також послуги щодо реєстрації платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку –  13020. А також реєстрація книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 5401.

Серед затребуваних адміністративні послуги з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. Цих послуг з початку року було надано 7189.

Крім того, видано 2119 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної податкової служби, а 2714 жителів області зверталися за довідкою про отримані доходи.

У податковому відомстві звертають увагу, бланки заяв для отримання  адміністративних послуг та порядок їх заповнення на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області >Головна>Окремі сторінки>Центри обслуговування платників> за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda//