Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Буковини надійшло 1,9 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 28 жовтня 2019 о 11:37

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Так  за дев’ять  місяців 2019 року власники легкових авто, які згідно з законодавчими нормами підлягають оподаткуванню, спрямували до місцевих бюджетів області 1,9 млн грн транспортного податку.

Податківці розяснюють, від фізичних осіб - власників вартісних авто до бюджету надійшло 1,3 млн. грн., що становить 68,4 відсотки від загальних надходжень, юридичними особами сплачено 601,2 тис. грн. транспортного податку.

Слід відзначити, найбільше транспортного податку сплатили платники у м. Чернівці – майже 1,1 млн. грн.

Однак, є платники – боржники, які вчасно не сплатили транспортний податок. Наразі сума боргу складає 624,5 тис. грн. Зокрема, найбільшими боржниками є Босовик В.І. (50,0 тис. грн.), Масович Р.Д. (50,0 тис. грн.), Продан Н.С. (50,0 тис. грн.),Дутчак Ю.С. (50,0 тис. грн.), Білоус В.Б. (35,0 тис. грн.), Мангер І.І. (25,0 тис. грн.), Палагнюк Н.С. (25,0 тис. грн.), Маринович Е.Г. (25,0 тис. грн.), Койфман Джек (25,0 тис. грн.).

До відома: щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У 2019 році – це 1 564 875 гривень (4173 грн * 375). Даний перелік містить дані щодо марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального. Фізичні особи - власники елітних автівок, зазначених у переліку, і є платниками транспортного податку. Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу.

Податківці наголошують, у випадку несплати/ несвоєчасної сплати транспортного податку може наставати відповідальність, передбачена статтею 126 ПК України. У такому разі до платника застосовується штраф, а на суму податкового боргу нараховується пеня.