Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дев’ять місяців до бюджетів усіх рівнів платники Буковини спрямували понад 88 мільйонів гривень акцизного податку

опубліковано 23 жовтня 2019 о 11:15

В Головному управління ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що за січень-вересень 2019 року  Державний та місцеві бюджети поповнились на 88,9 мільйонів гривень акцизного податку. Зокрема, до загального фонду Державного бюджету бізнесом області сплачено 4,4 мільйони гривень, а саме  2,4 млн. грн. – від оптового постачання електроенергії, 0,1 млн. грн. – з реалізації пального, 1,7 млн. грн. надійшло від переобладнання транспортних засобів,  0,2 млн. грн. – від виробленого пива.

Бюджети місцевих громад за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів в роздрібній торгівлі поповнились на 84,5 мільйонів гривень.

Таким чином виконання індикативного завдання,щодо Державного бюджету забезпечено на рівні 168,3 відсотків, індикативний показник акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів виконано на 109,6 відсотки.

У відомстві зазначають, що для забезпечення повноти сплати акцизного податку важливу роль відіграє активна позиція як керівників територіальних громад так і їх жителів. Для цього необхідно вимагати фіскальний чек та перевіряти, чи відображена у фіскальному чеку інформація про суму сплаченого роздрібного акцизу. Представники підприємництва, котрі здійснюють реалізацію алкогольної продукції та тютюнових виробів, повинні це робити на рівні високої податкової культури.

У разі відсутності фіскального чеку, у податковій службі області рекомендують негайно повідомити про факти нелегальної реалізації підакцизної продукції органи ДПС.