Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За спеціальне використання води платники Буковини сплатили понад 12 млн. грн.

опубліковано 21 жовтня 2019 о 10:21

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, за три квартали 2019 року платники рентної плати за спеціальне використання води в Чернівецькій області перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 12 млн. грн. Із цієї суми до державного та до місцевих бюджетів сплачено порівну – по 6 млн. гривень – зазначають у податковому відомстві.

Та нагадують, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 ПКУ, платниками рентної плати за спеціальне використання води є: первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/ або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів;

суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які  використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Довідково: граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води за ІІІ квартал 2019 року – 9 листопада та 19 листопад 2019 року відповідно.

У податковій службі Буковини повідомляють, починаючи з 1 жовтня 2019 року змінились реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN.

Із переліком оновлених рахунків можна ознайомитися на офіційному порталі Територіальні органів ДПС у Чернівецькій області у розділі Бюджетні рахунки.