Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримуватися Правил етичної поведінки податківці зобов’язані як під час виконання своїх службових обов'язків, так і в позаробочий час

опубліковано 18 жовтня 2019 о 10:21

Про це сьогодні наголошував під час лекції для фахівців Головного управління ДПС у Чернівецькій області начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Дмитро Правоторов. Тема навчання – вивчення вимог Наказу від 02.09.19р. №52 «Про затвердження Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби»(далі Правила).

Найперше Дмитро Олександрович звернув увагу присутніх, що у вказаних Правилах виписані чіткі вимоги до етичної поведінки посадових осіб служби, яких слід дотримуватимуться при виконанні своїх обов’язків.

Зокрема - продовжив Дмитро Олександрович - податківці зобов'язані сумлінно, компетентно, результативно та відповідально виконувати свої обов’язки, бути неупередженими, неухильно дотримуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, з повагою ставитися до прав, свобод та законних інтересів громадян.

Посадовець за допомогою інфографіки наглядно продемонстрував вимоги усіх розділів Правил. Такі розділи Правил як «Використання робочого часу», «Використання службового становища», «Використання ресурсів ДПС» «Відповідальність працівників за порушення Правил» розглянуто детально. Під час обговорення цих вимог виступаючий вкотре акцентував увагу на їх безумовному виконанні та звернув увагу на особливості Правил щодо упередженню проявів корупції в органах ДПС.

Наостанок свого виступу Дмитро Олександрович відмітив, що при прийнятті на роботу до ДПС та територіальних органів ДПС, кожен працівник зобов’язаний ознайомитися зі змістом Правил та підписати відповідне повідомлення за формою, наведеною у додатку до Правил, яке долучається до особової справи працівника.

Фотоматеріали по темі

  • Правила етичної поведінки в органах податкової служби