Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День відкритих дверей для студентів Чернівецького державного комерційного технікуму провели податківці Буковини

опубліковано 27 вересня 2019 о 10:05

Вагомий вплив на формування податкової культури серед молоді має проведення публічних заходів для майбутніх податківців та платників податків. Саме тому «День відкритих дверей», що проводиться фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області для студентів, став традиційним щорічним заходом.

Відтак, 26 вересня цього року до податкового відомства завітали студенти Чернівецького державного комерційного технікуму. Розпочалася екскурсія в Центрі обслуговування платників податків. 

ГДІ сектору комунікацій Галина Ткачук розповіла про роботу ЦОП та перелік послуг, які надають у центрах. Акцентувала, що в ЦОПі створені комфортні умови для співпраці працівників податкового відомства з представниками бізнесу та громадянами, а в свою чергу відвідувачі мають можливість отримати широкий спектр послуг. Також, присутні дізналися про електронні сервіси податкової служби та акредитований центр сертифікації ключів, де абсолютно безкоштовно можна отримати ключі електронного цифрового підпису. 

Молодь мала можливість наглядно побачили клопітку роботу працівників інспекції з платниками податків, а також ознайомитися зі зразками податкових документів.

Далі студентів було запрошено до зали селекторних нарад, де ГДІ сектору комунікацій Світлана Скриндіца розповіла історію становлення та розвитку податків, про завдання податкової служби, структуру та основні функції, які виконують  її працівники. Також наголосила на важливості сплати податків та їх значення в соціально-економічному житті держави та ознайомили із електронними сервісами ДПС, які розміщено на офіційному веб-порталі Державної податкової служби України. Крім того, для молоді презентували слайди про основні здобутки податкового відомства краю.

Під час зустрічі студенти піднімали цікаві питання, активно брали участь в їх обговоренні.

За словами студентів під час Дня відкритих дверей, вони отримати цікаві та корисні знання -  як саме працює податкова служба і як в майбутньому з нею співпрацювати, а ще  фахівці сектору комунікацій провели для них пізнавальну екскурсію.

Враження учасників заходу:

Ялов'як Тетяна: "Дуже вдячна за цікаву екскурсію. Я, в майбутньому, планую відкрити ішколу вивчення іноземних мов. Тому мені було цікаво дізнатись про оподаткування бізнесу, та про етапи відкриття власної справи".

Костя Андрея: "Мені сподобалась організація роботи податкової служби, можливість електронної передачі податкової звітності. У центрі обслуговування платників, щоб не стояти у черзі, платник користується сенсорним табло, і бачить номер своєї черги та номер необхідного кабінету на моніторах. Це дуже продумано, і підходить для молоді, яка живе у час інформаційних технологій".

Фетіла Богдан: "Дякую за змістовну ексурсію. Сподобалось бути у кабінеті, де відбуваються селекторні наради. Там нам розповіли про історію податків, про незвичні податки у світі. Також я дізнався про умови працевлаштування у податковій службі."

Фотоматеріали по темі

  • День відкритих дверей для студентів Чернівецького державного комерційного технікуму провели податківці Буковини