Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В центрах обслуговування платників буковинцям надали понад 66,5 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 25 вересня 2019 о 09:55

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.  Та  продовжують, у січні – серпні поточного року у Центрах обслуговування платників, суб'єктам господарювання та громадянам, фахівці територіальних органів ДПС області надали 66540 адміністративних послуг.

У податковому відомстві роз'яснюють, кількість звернень жителів області щодо надання адміністративних послуг більше 66,6 тис., з них 90 звернень надійшло в електронній формі.

Відтак, за статистикою, найбільш запитувані послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року було надано більше 34,8 тис. таких послуг.

Крім того, актуальною послугою є реєстрація платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку – понад 11,1 тис. А також реєстрація книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 4,7 тис. Серед затребуваних адміністративні послуги з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. Цих послуг в поточному році було надано 5,8 тис. Крім того, видано 1861 довідка про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної фіскальної служби.

У податковій службі Буковини акцентують, з повним переліком адмінпослуг та зразками форм документів (інформаційні картки, форми заяв), що надаються платникам податків, краяни можуть ознайомитися на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» (https://cv.tax.gov.ua/) у розділі «Центри обслуговування платників» (https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/).

Також наголошують, електронний цифровий підпис (ЕЦП) дає можливість платникам податків замовляти довідки, а також оптимізувати процедуру подачі звітів, швидко та без перешкод звітувати  до податкових органів не витрачаючи свій час,  тощо.

Для отримання електронного ключа потрібно подати заяву з переліком необхідних документів до Акредитованого центру сертифікації ключів та мати при собі електронний носій. м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов., каб. 110, тел.: (037) 251-43-79.