Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесмени області за порушення строків розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами сплатили 1,4 мільйони гривень пені

опубліковано 18 вересня 2019 о 12:47

Фахівці відділу перевірок окремих платників та фінансових установ податкової служби у Чернівецькій області здійснюють контрольно-перевірочні заходи щодо суб'єктів, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Так, упродовж січня-серпня проведено 43 перевірки, зокрема 25 планових перевірок та 18 позапланових. В результаті даних перевірок за порушення резидентами строку розрахунків за зовнішньоекономічними договорами донараховано 1,4 млн.грн пені.

У податковому відомстві  Буковини інформують, що прострочена дебіторська заборгованість за межами України від здійснених зовнішньоекономічних операцій становить 2162,3 тис. доларів США. У розрізі валют – 1387,7 тис. доларів США; 2207,2  тис. російських рублів; 671,8 тис. Євро.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що згідно п.5 статті 13 Закону України «Про валюту і валютні цінності» від 21.06.2018 № 2473-VIII, порушення резидентами строку розрахунків тягне за собою нарахування пені за кожний день прострочення в розмірі 0,3 відсотка суми неодержаних грошових коштів за договором (вартості недопоставленого товару). у національній валюті (у разі здійснення розрахунків за зовнішньоекономічним договором (контрактом) у національній валюті) або в іноземній валюті, перерахованій у національну валюту за курсом Національного банку України, встановленим на день виникнення заборгованості.