Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці донарахували «ризиковим» платникам 22,3 мільйони гривень податків та штрафів

опубліковано 17 вересня 2019 о 12:00

Підрозділами аудиту впродовж восьми місяців 2019 року проведено 101 документальну перевірку ризикових платників податків - юридичних осіб, з них, 53 планові та 48 позапланових – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У відомстві підкреслюють, що завдяки зосередженню на перевірках здійснених операцій найбільш ризикових платників кількість здійснених планових та позапланових перевірок порівняно з минулим роком зменшилась на 22 або на 21,8 відсотки.

Разом з тим , зменшення кількості перевірок не вплинуло  на їх якість та ефективність. Так за результатами контрольно – перевірочної роботи  донараховано узгоджених податкових зобов’язань на суму майже 22,3 млн.грн., що на 40,0 тис.грн. більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. До бюджетів, із донарахованих сум за актами перевірок 2019 року та минулих років забезпечено 24,3 млн.грн. податків та штрафів, що на 3,1 млн.грн. перевищує показник тогорічних стягнень .

Також у ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток на 22,4 млн. грн. та залишків від'ємного значення ПДВ, які включаються до податкового кредиту на 0,4 млн. грн., що позитивно вплине на сплату поточних платежів при декларуванні податкових зобов’язань платниками податків в наступних звітних періодах.

До прикладу найрезультативніша перевірка серпня - це результати контрольно- перевірочних заходів суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері будівництва житлових та нежитлових будівель.

Під час цієї перевірки податкові аудитори виявили та зруйнували схему ухилення від оподаткування податком на прибуток, яка полягає в заниженні податкових зобов’язань з податку на прибуток внаслідок включення до витрат, сум не підтверджених документально та не пов’язаних з господарською діяльністю, зокрема операцій з капітального ремонту нежитлових приміщень. За цим фактом донараховано майже 0,8 млн. грн. податків та платежів.